پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

متخصص گوش، حلق و بینی و فلوشیپ بیماری های گوش، گفت: سینوس ها، حفره های تو خالی و پر از هوایی هستند که درون آنها از مخاط پوشیده شده و معمولا کار تهویه و تخلیه این سینوس ها، از طریق بینی صورت می گیرد.

متخصص گوش، حلق و بینی و فلوشیپ  بیماری های گوش، گفت: سینوس ها، حفره های تو خالی و پر از هوایی هستند که درون آنها از مخاط  پوشیده شده و معمولا کار تهویه و تخلیه این سینوس ها، از طریق بینی صورت می گیرد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر سید رضا چراغ زاده افزود: هرگاه سینوس ها به هر دلیلی ملتهب و متورم شوند، اصطلاحا سینوزیت گفته می شود.


شایعترین علل ایجاد کننده سینوزیت


وی با بیان اینکه عفونت های حاد تنفسی و آلرژی ها، عوامل مستعد کننده سینوزیت هستند، ابراز داشت: معمولا شایعترین علل ایجاد سینوزیت، ویروس هایی مانند ویروس سرماخوردگی و ویروس آنفولانزا است.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان تصریح کرد: سینوزیت ویروسی حاد، معمولا خود محدود شونده بوده و نیازی به درمان ندارد.


علائم بالینی سینوزیت ویروسی


دکتر چراغ زاده اضافه کرد: آبریزش شفاف بینی، عطسه، سرفه های متداول،  ترشحات پشت حلق و احساس پری در پیشانی از جمله علائم سینوزیت ویروسی است.


وی در ادامه گفت: گاهی ممکن است عفونت های باکتریایی پس از یک هفته برروی عفونت های ویروسی سوار و سینوزیت چرکی ایجاد شود که در این صورت، نیاز به درمان دارد.


این متخصص گوش و حلق و بینی با بیان اینکه عفونت های چرکی حاد در بزرگسالان و کودکان با هم متفاوت است، عنوان کرد: گرفتگی بینی، سرفه، بیقراری، ترشحات بینی و بوی بد دهان ازعلائم سینوزیت چرکی در کودکان است.


وی یادآور شد: در بزرگسالان نیز معمولا ترشحات بینی، ترشحات پشت حلق، احساس پری در ناحیه سینوس ها، سردرد، گرفتگی بینی، کاهش بویایی و در بیمارانی که سابقه آلرژی دارند، علائم آلژی مانند خارش بینی و عطسه های مکرر نیز دیده می شود.


دکتر چراغ زاده عنوان کرد: سینوزیت اگر به صورت آلرژیک بروز دهد، می تواند باعث قرمزی چشم ها و ورم پلک ها شود، که معمولا با درمان آلرژی برطرف می شود.


سینوزیت های چرکی، عارضه ایجاد می کنند


وی با بیان اینکه سینوزیت های چرکی معمولا دچار عارضه می شوند، اظهار داشت: درگیری های چشمی، از جمله عارضه های سینوزیت چرکی است که در اشکال مختلف، سبب ورم تا کوری کامل چشم می شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: این عارضه اغلب در سینوزیت های حاد صورت می گیرد که با درمان به موقع، قابل پیشگیری است.


وی با بیان اینکه طول درمان سینوزیت حاد 10 تا 14 روز و عفونت های مزمن 3 تا 4 هفته است، خاطر نشان کرد: درمان سینوزیت های مزمن عمدتا جراحی است، اگرچه قبل از عمل جراحی، درمان مناسب با طول دوره درمانی مشخص الزامی است.


دکتر چراغ زاده اذعان کرد: سینوزیت مزمن بیش از یک ماه طول می کشد و بیماران عمدتا دارای ترشحات پشت حلق، گاهی سرفه و گرفتی بینی هستند.


وی سینوزیت های قارچی را یکی دیگر از انواع سینوزیت ها دانست و ابراز داشت: این سینوزیت در افرادی که دچار نقص ایمنی هستند، بیشتر دیده می شود.


درمان سینوزیت


متخصص گوش، حلق و بینی و فلوشیپ  بیماری های گوش، گفت: سینوزیت های ویروسی معمولا با مصرف مایعات، استراحت و مصرف غذاهای مناسب، خود به خود بهبود می یابند در حالی که بیماران مبتلا به سینوزیت چرکی، تحت نظر پزشک با مصرف آنتی بیوتیک، شستشوی بینی با سرم فیزیولوژی و استفاده از بخور درمان می شوند.


مراقبت های لازم جهت پیشگیری از سینوزیت


دکتر چراغ زاده با بیان اینکه فصول سرد، همراه با هوایی خشک را در پیش رو داریم و عفونت های حاد تنفسی نیز افزایش می یابد، اظهار داشت: پوشش مناسب و خشک کردن کامل سر پس از حمام، از جمله اقداماتی است که در کاهش عفونت ها و سرماخوردگی ها بسیار موثر است.


وی استراحت کافی، تغذیه مناسب، مصرف مایعات، استفاده از ماسک و کنترل آلرژی با درمان مناسب را از دیگر راه های پیش گیری از سینوزیت دانست و افزود: شانس ابتلا به عفونت های حاد تنفسی در محیط های شلوغ مانند مدارس و مهد کودک ها بسیار زیاد است، بنابراین جداسازی افراد سرماخورده و بیماران عفونی لازم است.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان در پایان خاطر نشان کرد: چنانچه سرماخوردگی بیش از یک هفته طول بکشد، زنگ خطری برای ابتلا به سینوزیت است و فرد باید به پزشک مراجعه کند.


انتهای پیام/سحر حسینی